Bienenstich-Včelí píchnutí

ruzena Kuchařka: ruzena

Doba přípravy: asi 1 1/2 hod i s pečením a doděláním 1plech Moučníky , Řezy 38 názorů

Suroviny

4 vejce (sníh)
250 g moučkového cukru
250 g polohrubé mouky
4 PL teplé vody
1/2 prášku do pečiva
mandlové lupínky
máslo
cukr kystal
2 šlehačky (250 ml)
1 pudink bez vaření dr. Oetker kakaový
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem a 4 lžícemi teplé vody do pěny.

  2. Pak přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva a ušlehaným sněhem z bílků.

  3. Opatrně smícháme a dáme na plech vyloženým pečicím papírem nebo vymazaným máslem a posypaným hr. moukou.

  4. Povrch hustě posypeme mandlovými lupínky, posypeme 3 pol. lžícemi krystalového cukru a poklademe hoblinkami z másla.

  5. Dáme péct asi 25 min při 180 stup.

  6. Upečený koláč necháme vychladnout, pak ho prořízneme a plníme krémem: našleháme šlehačku bez cukru a postupně přidáváme pudink bez vaření (dr. Oetker kréme Olé).

  7. Naplníme, přiklopíme druhou polovinou a je hotovo.

Poznámka

Recept mám od sestřenice z Německa. Při prokrojení se musí opatrně, protože koláč není moc vysoký, já jsem nejdřív překrojila na půl a každou půlku jsem pak plnila zvlášť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 54 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bienenstich-Včelí píchnutí

  • kris01 kris01

    Irrena: máš pravdu v NDR to bylo těsto kynuté jako na mazance:yes:

    Odpovědět

  • Paja Paja(neregistrovaná)

    senky:Moje babička dělala tento koláč už od války a dělala polevu z MLETYCH mandlí. To vám pak udělá povrch jakoby popíchaný od hmyzu - proto včelí bodnutí !!!

    Odpovědět

  • senky senky

    Tak jsem trošku dočítala na Pokecu a tam toto:-O copak tady se dá držet dieta?:-D:-8 Ale vyzkoušet se to prostě musí!:yes:

    Odpovědět

  • ruzena ruzena(autorka receptu)

    spagetka:já také neznám původ toho názvu:-))v Německu to měli v každé pekárně :-))ten název jsem jen přeložila a také mi nedává smysl,ale možná,je to tak,že se koláč sní tak rychle,jako vosí píchnutí,jak je dobrej:-D:-D:-Dto je jen můj nápad:-D:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    rebeka: rebí - ne tenhle název je v Německu tradiční a nikdo neví proč a jak vzniknul, jako u našich některých názvů :-D:-D:-D a v podstatě to je doslovný překlad

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    to bude dobrota:-p:-p:yes::yes:
    jen dumám,proč včelí píchnutí:-?:-? čekala jsem med..a ten tu není:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    No Růženko a toto mě uniklo, dělám :-p:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • ruzena ruzena(autorka receptu)

    Helin:Helin máslo se celé nedává,jen jsem velkou lžící z másla seškrábala takové lupínky a pokládala sem tam na koláč:-))

    Odpovědět

  • Helin Helin

    Ráda bych věděla jestli se na povrch dá máslo celé, nebo jaké množství. A kolik asi těch mandlových lupínků. Děkuji

    Odpovědět

  • buryna buryna

    kaja.f - co já vím, tak se ty mandličky dělají tak, že se rozpustí máslo, med, přidají se mandle a chvilku se to zahřívá, nechá se skoro vychladnout a potom se teprve dává na těsto - pak to je takové víc karamelové :-)

    Odpovědět

  • kaja.f kaja.f

    parada, jen vyklopit ten piskot z remosky byla docela honicka :-) a do kremu jsem jeste kapla malinko rumu..ale trochu mi vrta hlavou, jak to v Nemecku delaji, ze maji na povrchu ty mandle jakoby zalite karamelovou polevou..?

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Růženko pekla jsem dnes tento koláč,překrojila jsem ho na napůl a šlo to dobře.Je moc dobrý:-pPamatuji si Bienenstich ještě z dob NDR, ale oni tam měli nějaké jiné těsto, tohle je spíš piškot.Ještě k tomu krému, musela jsem přidat mléko protože to bylo šíleně husté.Možná jsem udělala někde chybu, měla jsem šlehačku jen 200 ml, asi to chce 250 ml.Bodík už jsem poslala minule takže už to nejde, ale dala bych i druhý;-);-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Výbušna, kup si pilku na dort ;-) http://www.fortel-katalog.cz/pilka-na-dort.htm Mívají v hypermarketech nebo v domácích potřebách. Já mám zn. Fackelmann (stála něco kolem 80,- Kč), třeba jí dostanš i v Mnichově

    Odpovědět

  • ruzena ruzena(autorka receptu)

    Vybusna,udělej to jako já,přepůlila jsem koláč na půl a pak to chce dlouhý nůž a jde to dobře prokrojit:-)):-))neboj se,to se určitě povede a držím palce:yes::-))je to vidět i na fotkách:-))

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ja som debil...ja som nepochopila ze ten korpus sa prerezuva ako napr. korpus na tortu. ja stale na to hladim a nejdem pochopit,ako je mozne ze tie mandlove lupienky su na povrchu, mala som v hlave uplne iny technologicky postup pri plneni:-8. no...ako sa poznam...tak na zaciatku budem krajat pekne stredom a na konci budem ma noz na uplnom spodku, resp. na samom vrchu...jedine co by mi mohlo ulahcit je to, ze by som si to ozaj ako radite prerezala na polovicu, mozno by som ten rez zvladla

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: fackelman včelí bodnutí recept vosi pichnuti koláč včelí bodnutí moučník včelí bodnutí včelí žahnutí recept včelí bodnutí pilka na dort pudink bez vaření recept na včelí bodnutí fackelmann sáček na pečivo koláč bienenstich včelí řezy včelí bodnutí pilka na dorty binenstich včelí bodnutí koláč řezy včelí bodnutí co na včelí bodnutí dort včela

Zapomněl/a jsem heslo