Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Bienenstich-Včelí píchnutí

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min

90 min (90 min příprava)

18. 10. 2009 17:02

Suroviny

Porce: 1plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 660 kJ / 2 309 kcal
Bílkoviny59,72 g
Tuky32,74 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 463 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy440,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od sestřenice z Německa. Při prokrojení se musí opatrně, protože koláč není moc vysoký, já jsem nejdřív překrojila na půl a každou půlku jsem pak plnila zvlášť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

kris01

31. 10. 2017 19:50

Irrena: máš pravdu v NDR to bylo těsto kynuté jako na mazance:yes:

Paja

14. 12. 2011 10:53

senky:Moje babička dělala tento koláč už od války a dělala polevu z MLETYCH mandlí. To vám pak udělá povrch jakoby popíchaný od hmyzu - proto včelí bodnutí !!!

senky senky

13. 8. 2011 16:51

Tak jsem trošku dočítala na Pokecu a tam toto:-O copak tady se dá držet dieta?:-D:-8 Ale vyzkoušet se to prostě musí!:yes:

ruzena ruzena

13. 8. 2011 15:18

spagetka:já také neznám původ toho názvu:-))v Německu to měli v každé pekárně :-))ten název jsem jen přeložila a také mi nedává smysl,ale možná,je to tak,že se koláč sní tak rychle,jako vosí píchnutí,jak je dobrej:-D:-D:-Dto je jen můj nápad:-D:-D

spagetka spagetka

13. 8. 2011 15:10

rebeka: rebí - ne tenhle název je v Německu tradiční a nikdo neví proč a jak vzniknul, jako u našich některých názvů :-D:-D:-D a v podstatě to je doslovný překlad

rebeka rebeka

13. 8. 2011 15:08

to bude dobrota:-p:-p:yes::yes:
jen dumám,proč včelí píchnutí:-?:-? čekala jsem med..a ten tu není:-D

spagetka spagetka

13. 8. 2011 15:06

No Růženko a toto mě uniklo, dělám :-p:-p:yes::yes::yes:

ruzena ruzena

13. 8. 2011 15:04

Helin:Helin máslo se celé nedává,jen jsem velkou lžící z másla seškrábala takové lupínky a pokládala sem tam na koláč:-))

Helin

19. 7. 2011 15:59

Ráda bych věděla jestli se na povrch dá máslo celé, nebo jaké množství. A kolik asi těch mandlových lupínků. Děkuji

buryna

9. 12. 2010 21:13

kaja.f - co já vím, tak se ty mandličky dělají tak, že se rozpustí máslo, med, přidají se mandle a chvilku se to zahřívá, nechá se skoro vychladnout a potom se teprve dává na těsto - pak to je takové víc karamelové :-)

kaja.f

29. 10. 2010 19:25

parada, jen vyklopit ten piskot z remosky byla docela honicka :-) a do kremu jsem jeste kapla malinko rumu..ale trochu mi vrta hlavou, jak to v Nemecku delaji, ze maji na povrchu ty mandle jakoby zalite karamelovou polevou..?

Irrena Irrena

21. 5. 2010 14:02

Růženko pekla jsem dnes tento koláč,překrojila jsem ho na napůl a šlo to dobře.Je moc dobrý:-pPamatuji si Bienenstich ještě z dob NDR, ale oni tam měli nějaké jiné těsto, tohle je spíš piškot.Ještě k tomu krému, musela jsem přidat mléko protože to bylo šíleně husté.Možná jsem udělala někde chybu, měla jsem šlehačku jen 200 ml, asi to chce 250 ml.Bodík už jsem poslala minule takže už to nejde, ale dala bych i druhý;-);-)

Gabina

1. 2. 2010 11:20

Výbušna, kup si pilku na dort ;-) http://www.fortel-katalog.cz/pilka-na-dort.htm Mívají v hypermarketech nebo v domácích potřebách. Já mám zn. Fackelmann (stála něco kolem 80,- Kč), třeba jí dostanš i v Mnichově

ruzena ruzena

30. 1. 2010 23:15

Vybusna,udělej to jako já,přepůlila jsem koláč na půl a pak to chce dlouhý nůž a jde to dobře prokrojit:-)):-))neboj se,to se určitě povede a držím palce:yes::-))je to vidět i na fotkách:-))

vybusna vybusna

30. 1. 2010 23:12

ja som debil...ja som nepochopila ze ten korpus sa prerezuva ako napr. korpus na tortu. ja stale na to hladim a nejdem pochopit,ako je mozne ze tie mandlove lupienky su na povrchu, mala som v hlave uplne iny technologicky postup pri plneni:-8. no...ako sa poznam...tak na zaciatku budem krajat pekne stredom a na konci budem ma noz na uplnom spodku, resp. na samom vrchu...jedine co by mi mohlo ulahcit je to, ze by som si to ozaj ako radite prerezala na polovicu, mozno by som ten rez zvladla

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: fackelman včelí bodnutí recept vosi pichnuti koláč včelí bodnutí moučník včelí bodnutí včelí žahnutí recept včelí bodnutí pilka na dort pudink bez vaření recept na včelí bodnutí fackelmann sáček na pečivo dort bienenstich řezy včelí bodnutí binenstich koláč bienenstich včelí řezy včelí bodnutí pilka na dorty včelí bodnutí koláč dort včelí bodnutí

Suroviny: vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, voda, prášek do pečiva, lupínky mandlové, máslo, cukr, šlehačka, pudink bez vaření

TopRecepty.cz

Bienenstich-Včelí píchnutí

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nx5R