Nutriční hodnoty (Buchta Himaláje - recept od D.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 131 kJ / 5 768 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 57,66 g |
| Tuky | 172,86 g |
| – nasycené | 22,86 g |
| – nenasycené | 133,49 g |
| –– mononenasycené | 92,95 g |
| –– polynenasycené | 40,54 g |
| ––– omega 3 | 10,91 g |
| Vláknina | 15,40 g |
| Cholesterol | 1,07 g |
| Sodík | 725 mg |
| Sůl | 2,30 g |
| Sacharidy | 935,90 g |
| – cukry | 549,50 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| Těsto: 1 1 ) | ||
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 hrnky 2 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 1 polévková lžíce kakaa | Kakao prášek | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| Těsto: 2 2 ) | ||
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 hrnek 1 hrnek moučkového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 2 2 tvarohy | Tvaroh polotučný | |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |