Nutriční hodnoty (Štrúdl podle mé babičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 11 772 kJ / 2 814 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,06 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 49,00 g |
| Tuky | 107,72 g |
| – nasycené | 59,09 g |
| – nenasycené | 40,95 g |
| –– mononenasycené | 32,50 g |
| –– polynenasycené | 8,45 g |
| ––– omega 3 | 0,96 g |
| Vláknina | 31,50 g |
| Cholesterol | 773 mg |
| Sodík | 234 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 378,20 g |
| – cukry | 94,40 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 8 lžic 8 lžic vlažné vody | Voda | 144 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
| 100 g 100 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 100 g |
| 5 5 jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| 4 lžíce 4 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 60 ml |
| mletá skořice (podle chuti) | Skořice ceylonská mletá | |
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| olej na vymazání plechu | Olej řepkový | |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |