Nutriční hodnoty (Mangold se ztraceným vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 084 kJ / 1 454 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,23 g |
| Tuky | 119,25 g |
| – nasycené | 77,10 g |
| – nenasycené | 37,85 g |
| –– mononenasycené | 33,03 g |
| –– polynenasycené | 4,82 g |
| ––– omega 3 | 1,90 g |
| Vláknina | 23,08 g |
| Cholesterol | 378 mg |
| Sodík | 536 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 57,41 g |
| – cukry | 19,46 g |
| ––– laktóza | 7,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g čerstvého mladého mangoldu | Mangold | 500 g |
| 1 ks 1 ks větší cibule | Cibule čerstvá | 69 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku (CZ) | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1/4 l 1/4 l smetany na šlehání (30%) | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| vejce | Vejce slepičí |