Nutriční hodnoty (Segedinský guláš z masáků (růžovek))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 253 kJ / 1 016 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 55,26 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 48,26 g | 
| Tuky | 31,41 g | 
| – nasycené | 20,70 g | 
| – nenasycené | 9,06 g | 
| –– mononenasycené | 7,61 g | 
| –– polynenasycené | 1,44 g | 
| ––– omega 3 | 0,26 g | 
| Vláknina | 101,16 g | 
| Cholesterol | 90 mg | 
| Sodík | 2,23 g | 
| Sůl | 5,25 g | 
| Sacharidy | 78,80 g | 
| – cukry | 39,80 g | 
| ––– laktóza | 9,50 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg růžovek (masáků) | Hřib čerstvý | 1500 g | 
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 250 g 250 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 250 g | 
| 250 ml 250 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml | 
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g | 
| 1 lžička 1 lžička mleté papriky | Paprika červená sušená | 1 g | 
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | 
 
	