

Hrachová kaše
Suroviny
- 250 g hrachu sušeného
- 1,25 l vody
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- 0,5 kelímku sladké smetany
- 3 - 4 lžíce hladké mouky
- 50 g másla
Postup přípravy receptu
Hrách přebereme a namočíme přes noc do vody.
Potom uvaříme doměkka a rozmixujeme.
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku do které přelejeme vychladlou rozmixovanou kaši. Osolíme, opepříme, přidáme trochu strouhaného muškátového oříšku a za stálého míchání přivedeme k varu.
Vaříme ještě asi 5 minut a přilejeme smetanu na zjemnění kaše. Ještě chvilku povaříme. Ochutnáme a případně dosolíme a dopepříme.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s uzeným masem, případne opečeným salámem. Polejeme smaženou cibulkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hrachová kaše
-
Zbožňuji hrachovou kaši...Doporučuji
-
Ahoj já jsem ji vařila a jemoc dobrá celá rodina se jí přejedla
-
Dobrota
-
Právě jsem se jí přejedla, výborná
-
Aplikoval jsem uvedený recept na cizrnu a máslo nahradil Herou , z důvodu nedostaku místních zdrojů
. Také to vůbec nebylo špatné
-
Do hrachové kaše jsem smetanu nedávala, vyzkoušela jsem a je to moc dobré
+
-
Já dělám také bez smetany, ale jinak dobrota, dávám bodík
-
je super,dneska sem ji vařila poprvé v životě a chutnala
-
Tak, já to dělám stejně, ale nedávám smetanu. Pokud mám, dám vyvařit kůži ze špeku. Nemixuji a zasmažuji cibulkou. Takže, vlastně to dělám úplně jinak!
Ale super jídlo, dnes ho mám na oběd s uzeným bůčkem
-