Nutriční hodnoty (Falešná hovězí polévka z morkových kostí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 632 kJ / 151 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,48 g |
| Tuky | 11,27 g |
| – nasycené | 0,82 g |
| – nenasycené | 9,92 g |
| –– mononenasycené | 6,97 g |
| –– polynenasycené | 2,95 g |
| ––– omega 3 | 0,90 g |
| Vláknina | 5,65 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 56 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 9,30 g |
| – cukry | 6,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 PL 1 PL oleje nebo sádla | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 3-4 3-4 hovězí kosti morkové | Kost hovězí | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 10-15 kuliček 10-15 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 2 L 2 L studené vody | Voda | 2000 ml |
| před dokončením vaření přidáme očistěnou mrkev | Mrkev čerstvá | |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá |