Strouhankové brambory

magdalenka Kuchař: magdalenka

Přílohy 59 názorů

Suroviny

brambory
sůl
olej
strouhanka
Recept si zatím oblíbilo 38 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očistené zemiaky umyjeme, prekrájame na mesiačiky, necháme odkvapkať. Surové dáme na pečiaci papier, dobre osolíme, dosť výdatne pokvapkáme olejom. Rukami premiešame, rozprestrieme a posypeme strúhankou. Množstvo - aby každý zemiak bol posypaný.

  2. Medzitým sme si rozohriali rúru - 200 st. a zemiaky pečieme do červena, do chrumkava - cca 45 minút, kontrolujeme.

Poznámka

Takto upravené zemiaky sú neskutočne chutné, zvonka chrumkavé, znútra mäkké.

Zvykla som ich robiť ako prílohu, ale tak nám chutia, že ich mávame aj ako hlavné jedlo so zeleninovým šalátom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 073 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Strouhankové brambory

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    nigina: Súhlasím s tebou do bodky...:-K Vďaka za komentár!

    Odpovědět

  • nigina nigina

    Magdalenka, takto upečené zemiaky sú veľkánska mňamina :yes: V jednoduchosti je krása, stále to platí. Díky :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Ferdinand: Skvelá správa!

    Odpovědět

  • Ferdinand Ferdinand(neregistrovaný)

    niečo bombové....super.<3

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Pavla: :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Valika: Bože to je otazka? Asi proto,že to je tak v receptu. :-):-O

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Sbíhajá se mi na ty brambory se strouhankou sliny.Zítra musím vyzkoušet.Brambory miluji.:-K

    Odpovědět

  • Persica Persica(neregistrovaná)

    Valika: Ked vzskúšaš, už sa nebudeš pýtat :-p. Ale obidva recepty sú super.

    Odpovědět

  • jankohrasko jankohrasko

    super příloha-díky

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    anka: Ďakujem za záujem o recept - zemiaky počas pečenie nemiešam.
    Nech sa ti darí a chutí! Želám pekný deň!

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Anna Bercesova: Neregistrovaná Míla ti asi neodpovie, o tvojej otázkesa nemusí dozvedieť.
    Nájdi si tu nejaký recept na úpravu zemiakov, príp. ak máte radi cesnakové ako Míla - ich upeč očistené, pokrájané, omastené a osolené, na konci do nich zamiešaj pretlačený cesnak - podľa chuti množstvo.

    Odpovědět

  • anka anka(neregistrovaná)

    A tie zemiaky (brambory :) počas pečenia aj miešate?

    Odpovědět

  • Anna Bercesova Anna Bercesova(neregistrovaná)

    Míla: Zaujal ma vas recept na zemiaky. ako ten rozetreny cesnek se soli rozmiesate? Nie je to problem? Kolko cesnaku tam davate? Znie to vyborne!

    vopred dakujem za vasu radu.

    Anka

    Odpovědět

  • beda venerabilis beda venerabilis(neregistrovaný)

    České "křupavé" se slovenskému "chrumkavé" nemůže vyrovnat.

    Odpovědět

  • Valika Valika(neregistrovaná)

    Prečo tam musí byt strúhanka?, kvoli čomu, ved sa pekne chutne opečú len posolené, omastené a posypané rascou.

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: strohankove brambory stouhankové brambory recepty na úpravu brambor chrumkave brambory recepty brambory úprava brambor strouhankové recepty strouhankový řízek grilovani pro vela hosti top recepty z brambor recepty s brambory strouhankové brambory na plechu recept velrybi maso strouhankové bramburky brambory posypané strouhankou brambory ako příloha strouhankové recepty zemiaky recept ze strouhaných brambor recept z brambor

Zapomněl/a jsem heslo