Nutriční hodnoty (Zapékané karbanátky s houbovo rajčatovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 043 kJ / 1 205 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 124,15 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,74 g |
| Tuky | 55,66 g |
| – nasycené | 24,94 g |
| – nenasycené | 22,08 g |
| –– mononenasycené | 18,62 g |
| –– polynenasycené | 3,46 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 23,85 g |
| Cholesterol | 670 mg |
| Sodík | 728 mg |
| Sůl | 1,56 g |
| Sacharidy | 32,03 g |
| – cukry | 13,84 g |
| ––– laktóza | 5,55 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g míchaného mletého masa | Vepřová plec | 500 g |
| 250 g 250 g žampionů, může být i směs jiných hub | Hřib čerstvý | 250 g |
| 3 3 polévkové lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička koření na pizzu | Provensálské koření | 5 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| 400 ml 400 ml sterilovaných rajčat | Rajče červené sterilované | |
| 100 ml 100 ml vývaru | Vývar hovězí | 100 ml |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 1 lžička 1 lžička sušeného oregana | Oregano sušené | 5 g |
| 50 g 50 g goudy | Gouda 45% t. v s. | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový |