Křupavé bramboráky

kristynka-cze Kuchařka: kristynka-cze

4 velké pro jedlíky Bezmasá jídla 44 názorů

Suroviny

6-8 brambor
2 vejce
sůl
česnek
majoránka
strouhanka
Recept si zatím oblíbilo 74 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nastrouháme i s česnekem. Přidáme vejce, sůl, majoránku podle chuti. Důkladně zamícháme, aby se nám vše smíchalo rovnoměrně. Přidáme strouhanku, aby těsto nebylo moc tekuté, ale pozor, aby nebylo ani moc husté, já strouhanku osobně přidávám místo mouky, bramboráky jsou pak křupavější. Smícháme a můžeme jít do smažení, dobrou chuť .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 136 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křupavé bramboráky

  • srettka srettka

    Johnyindy: Ne všichni jsou zdatní a kování kuchaři a většinou se tradičně dohušťuje bramborákové těsto moukou. A protože to splnilo zřejmě očekávání a rcp je zde x-let, tak není divu:-)

    Odpovědět

  • Johnyindy Johnyindy

    V kazdem kraji se delaji jinak,nekde asi i bez pepře ..to je bez diskuse,ale že takovou blbost lidi sdílejí mě udivuje...:-Q

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Přidala jsem ke kukuřičné strouhance i ovesné vločky a po bramborácích se jen zaprášilo. :yes:

    Odpovědět

  • plamenk plamenk

    Přidávám mletý kmín a nastrouhanou velkou cibuli(naučila mě jedna Maďarka). Většinou sleju vodu z brambor a pak teprve přidávám mouku,ale velice málo.
    Naopak do slovenských halušek dávám dost mouky a vodu nechávám a brambory mixuji na velmi jemně.

    Odpovědět

  • Miluše Miluše(neregistrovaný)

    Pepř určitě a ještě dávám na kousky šunku a někdy kmín a je to zase jiné. Strouhanku dávám už dlouho místo mouky a je to super. A také je bezvadné nastrouhat brambory hodně nahrubo. :):-K

    Odpovědět

  • franto franto(neregistrovaný)

    Do zemiakovych placiek nedavam vajce ,na miesto muky pridam suche rozdrvene rozky su chrumkave a lahučke.

    Odpovědět

  • chvajda chvajda

    <3 za mě je to nejlepší bramborákové těsto, jaké jsem kdy dělala.... vychytávka se strouhankou je dokonalá, velmi dobře se s těstem pracuje....již nebudu dělat jinak....:-)
    děkuji !!!

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Olga Cermakova: ale dává, může se dávat:-)

    Odpovědět

  • Stanislava Stanislava(neregistrovaná)

    Miroslav: A pepř?

    Odpovědět

  • Olga Cermakova Olga Cermakova(neregistrovaná)

    Miroslav: Nedávam a neslyšela jsem že se dáva.

    Odpovědět

  • StenlyStan StenlyStan

    Kritýnko, super. Poprvé jsem nepoužil mouku, jen trochu strouhanky.
    Smažil jsem na domácím sádle a :-Q :-Q:-Q . Dík za inspiraci :-K

    Odpovědět

  • Miroslav Miroslav(neregistrovaný)

    A co cibule?

    Odpovědět

  • Jerry Jerry(neregistrovaný)

    Je to jedna rychlovka, která jde velmi rychle podávat na stůl a co hlavně, jsou velmi dobré:yes:

    Odpovědět

  • Moravcikova Moravcikova(neregistrovaná)

    Ja ich robim so struhankou uz niekolko rokov a su skutocne lepsie. Tesim sa, ze to robia takto viaceri, ja som tiez dostala tento tip a osvedcilo sa mi to. Dobru chut vsetkym!

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Vyzkoušejte upečený bramborák a na něj švestková povidla...je to neskutečná mňamka.:-)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: jak se dělají bramboráky domácí bramboráky domácí bramboráky recept domaci bramborak bramboráky bez mouky křupavé bramboráčky bramboráky bramborak recept recept na bramborak dobré bramboráky bramboráky se strouhankou dobrý bramborák bramborák se strouhankou bramborak bramborák bez mouky zdravé bramboráky jak udelat bramboraky zdravé bramboráky bez mouky recepty na bramboráky jak udělat bramborak

Zapomněl/a jsem heslo