Křupavé bramboráky

kristynka-cze Kuchařka: kristynka-cze

4 velké pro jedlíky Bezmasá jídla 54 názorů

Suroviny

6-8 brambor
2 vejce
sůl
česnek
majoránka
strouhanka
Recept si zatím oblíbilo 92 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nastrouháme i s česnekem. Přidáme vejce, sůl, majoránku podle chuti. Důkladně zamícháme, aby se nám vše smíchalo rovnoměrně. Přidáme strouhanku, aby těsto nebylo moc tekuté, ale pozor, aby nebylo ani moc husté, já strouhanku osobně přidávám místo mouky, bramboráky jsou pak křupavější. Smícháme a můžeme jít do smažení, dobrou chuť .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 706 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křupavé bramboráky

  • mika277 mika277

    Děkuji za skvělý recept, do bramboráků jsem přidal šunku a do galerie jsem si dovolil přidat fotku.:-):-):-K

    Odpovědět

  • kalagan kalagan

    HonzaB: A zkoušel jsi to někdy?;-)

    Odpovědět

  • Romario Romario

    Dnes opět tato večeře. Nemaji chybu, dnes i s fotkou :yes:<3

    Odpovědět

  • dajjin dajjin

    Děkuji za recept, je to sice ptákovina, ale mně se vážně nikdy bramboráky nepovedly tak, jako podle tohoto receptu :) ještě do těsta strouháme uzený, partner bez masa ani ránu :-D:-Q

    Odpovědět

  • Romario Romario

    Dnes jsem dělala k večeři. Hodně tenké, ať křupou. Výborné:-):yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Lucifuk: Ano! Kmín kvůli trávení a cibule kvůli říznější chuti. Nebát se a přidat! Bude to chutné, za to ručím!:-D

    Odpovědět

  • Lucifuk Lucifuk

    Veronika.Hrozna: Cibule a kmín???

    Odpovědět

  • Ivula23 Ivula23

    Dekuji za recept. Brambiraky moc nedelame a tento je luxusni!!!! <3

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    HonzaB: Bez cibule a kmínu , bych s tím doma neuspěla. A kmín a majorán dávám po PL lžíci ! Tu strouhanku příště odzkouším, to může být docela fajn !:yes:

    Odpovědět

  • HonzaB HonzaB

    Miroslav: ...cibule vůbec do bramboráku nepatří.. !

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Johnyindy: Ne všichni jsou zdatní a kování kuchaři a většinou se tradičně dohušťuje bramborákové těsto moukou. A protože to splnilo zřejmě očekávání a rcp je zde x-let, tak není divu:-)

    Odpovědět

  • Johnyindy Johnyindy

    V kazdem kraji se delaji jinak,nekde asi i bez pepře ..to je bez diskuse,ale že takovou blbost lidi sdílejí mě udivuje...:-Q

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Přidala jsem ke kukuřičné strouhance i ovesné vločky a po bramborácích se jen zaprášilo. :yes:

    Odpovědět

  • plamenk plamenk

    Přidávám mletý kmín a nastrouhanou velkou cibuli(naučila mě jedna Maďarka). Většinou sleju vodu z brambor a pak teprve přidávám mouku,ale velice málo.
    Naopak do slovenských halušek dávám dost mouky a vodu nechávám a brambory mixuji na velmi jemně.

    Odpovědět

  • Miluše Miluše(neregistrovaný)

    Pepř určitě a ještě dávám na kousky šunku a někdy kmín a je to zase jiné. Strouhanku dávám už dlouho místo mouky a je to super. A také je bezvadné nastrouhat brambory hodně nahrubo. :):-K

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: jak se dělají bramboráky domácí bramboráky domácí bramboráky recept domaci bramborak bramboráky bez mouky křupavé bramboráčky bramboráky bramborak recept recept na bramborak dobré bramboráky dobrý bramborák bramboráky se strouhankou bramborak bramborák se strouhankou bramborák bez mouky zdravé bramboráky jak udelat bramboraky bramboráky recept jak udělat bramborak recepty na bramboráky

Zapomněl/a jsem heslo