Nutriční hodnoty (Chlebová polévka s "růžokapustou")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 576 kJ / 1 811 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,55 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,11 g |
| Tuky | 146,54 g |
| – nasycené | 70,23 g |
| – nenasycené | 74,49 g |
| –– mononenasycené | 61,03 g |
| –– polynenasycené | 13,47 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 48,95 g |
| Cholesterol | 119 mg |
| Sodík | 3,70 g |
| Sůl | 9,10 g |
| Sacharidy | 72,18 g |
| – cukry | 28,31 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g růžičkové kapusty | Kapusta růžičková čerstvá | 300 g |
| 150 g 150 g Gazdovské slaniny | Špek | 150 g |
| 2 2 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 silnější plátek celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 2 kostky 2 kostky zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | 20 g |
| 10 krajíců 10 krajíců o síle 1 cm nebo 1 velká patka staršího chleba | ||
| 1 KL 1 KL celého kmínu | Kmín | 5 g |
| 1 PL 1 PL mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 1 PL 1 PL sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |