Nutriční hodnoty (Prošívaná celozrnná dýňová buchta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 19 168 kJ / 4 581 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 85,77 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 44,93 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,84 g | 
| Tuky | 168,27 g | 
| – nasycené | 19,16 g | 
| – nenasycené | 131,90 g | 
| –– mononenasycené | 93,57 g | 
| –– polynenasycené | 38,33 g | 
| ––– omega 3 | 10,39 g | 
| Vláknina | 16,93 g | 
| Cholesterol | 1,30 g | 
| Sodík | 7,18 g | 
| Sůl | 1,50 g | 
| Sacharidy | 641,23 g | 
| – cukry | 333,78 g | 
| ––– laktóza | 2,21 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 1 dýně hokaido (nebo máslováb- cca 1,5 kg vcelku) | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
| 1 hrnek 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 250 g | 
| 0,5 hrnku 0,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 125 g | 
| 1 sáček 1 sáček vanilkového pudinkového prášku | Puding v prášku | 48 g | 
| 1 hrnek 1 hrnek cukru krupice | Cukr bílý | 250 g | 
| 2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| 0,5 hrnku 0,5 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml | 
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g | 
| 1 lžička 1 lžička kypřicího prášku | Kypřící prášek | 5 g | 
| 2 lžičky 2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 24 g | 
| 1 1 tvaroh ve vaničce | Tvaroh polotučný | |
| 2 lžíce 2 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g | 
| 3 lžíce 3 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 45 ml | 
| 3 lžíce 3 lžíce rumu | Rum | 51 ml | 
| 2 lžíce 2 lžíce rozinek | Rozinky | 30 g | 
| 1 lžička 1 lžička citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 5 ml | 
| kůra z 0,5 kůra z 0,5 citronu | Citrón čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pár kapek kapek olivového oleje | Olej olivový | |
| olej na vymazání plechu | Olej řepkový | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |