Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Adventní perníky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 515 kJ /
3 708 kcal
Bílkoviny61,87 g
– z toho živočišné bílkoviny15,66 g
– z toho rostlinné bílkoviny46,21 g
Tuky69,92 g
– nasycené17,03 g
– nenasycené46,50 g
–– mononenasycené29,91 g
–– polynenasycené16,59 g
––– omega 31,25 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 472 mg
Sodík 283 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy701,89 g
– cukry426,57 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
40 dkg 40 dkg hladké mouky Mouka pšeničná hladká 400 g
15 dkg 15 dkg cukru moučka Cukr bílý 150 g
8 dkg 8 dkg Hery Margarín 80 g
2 lžíce 2 lžíce tekutého medu Med nepasterovaný 72 g
1 1 vejce + 1 žloutek (bílek na polevu) Vaječný žloutek 23 g
1 1 rovná lžička jedlé sody Jedlá soda
1 1 rovná lžíce kakaa Kakao prášek
1 1 rovná lžíce perníkového koření Perníkové koření
1 1 bílek Vaječný bílek 33 g
4 kapky 4 kapky citronové šťávy Šťáva z citrónu
cca 20 dkg 20 dkg cukru moučka (podle velikosti bílku) Cukr bílý 200 g
cukrářské zdobení stříbrné perličky Cukrářské zdobení
1 1 vejce na potření Vejce slepičí 70 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.