Nutriční hodnoty (Mandlový dortík)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 015 kJ / 2 394 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,79 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 69,09 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,70 g |
| Tuky | 57,69 g |
| – nasycené | 17,44 g |
| – nenasycené | 25,78 g |
| –– mononenasycené | 19,55 g |
| –– polynenasycené | 6,23 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 5,40 g |
| Cholesterol | 1,59 g |
| Sodík | 798 mg |
| Sůl | 1,76 g |
| Sacharidy | 376,11 g |
| – cukry | 249,51 g |
| ––– laktóza | 24,51 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 180 g 180 g krupicového cukru | Cukr bílý | 180 g |
| 180 g 180 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 180 g |
| 1/2 l 1/2 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1 1 pudink | Puding v prášku | |
| 3 lžíce 3 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 36 g |
| 1,5 1,5 másla | Máslo kravské | 1.5 g |
| marcipánová hmota | Marcipán | |
| barvivo | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) |