Nutriční hodnoty (Guláš z pýchavek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 169 kJ / 757 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,84 g |
| Tuky | 70,91 g |
| – nasycené | 36,02 g |
| – nenasycené | 33,57 g |
| –– mononenasycené | 27,07 g |
| –– polynenasycené | 6,49 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 4,81 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 47 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 21,75 g |
| – cukry | 9,35 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 lžíce 4 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 60 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2-3 2-3 menší zelené papriky | Paprika zelená čerstvá | |
| 400 g 400 g mladých pýchavek | Hřib čerstvý | 400 g |
| 300-400 ml 300-400 ml masového vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 350 ml |
| 100 ml 100 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| sůl | Sůl mořská |