Nutriční hodnoty (Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 422 kJ / 818 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 24,38 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,38 g | 
| Tuky | 2,23 g | 
| – nasycené | 0,54 g | 
| – nenasycené | 1,04 g | 
| –– mononenasycené | 0,13 g | 
| –– polynenasycené | 0,91 g | 
| ––– omega 3 | 0,05 g | 
| Vláknina | 49,30 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 464 mg | 
| Sůl | 1,00 g | 
| Sacharidy | 159,30 g | 
| – cukry | 32,00 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 10 10 středních oloupaných syrových brambor | Brambor zimní | 500 g | 
| 10 10 očištěných mrkví | Mrkev čerstvá | 500 g | 
| 1 1 velkou cibuli | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 2 2 větší stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g | 
| několik lžic několik lžic smetany | Smetana kravská sladká 12% | |
| 1 1 mírně vrchovatá lžička indického koření (koriandr, zázvor, kmín, skořice, pepř bílý) | Koření pěti vůní | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| olej nebo máslo | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská |