Nutriční hodnoty (Hovězí gulášová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 701 kJ / 645 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 101,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,87 g |
| Tuky | 7,32 g |
| – nasycené | 2,93 g |
| – nenasycené | 3,48 g |
| –– mononenasycené | 2,94 g |
| –– polynenasycené | 0,54 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 10,80 g |
| Cholesterol | 240 mg |
| Sodík | 479 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 34,83 g |
| – cukry | 10,65 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 kg 1/2 kg hovězího masa na guláš - (nakrájený na kostky) | Hovězí kližka | 500 g |
| 1 1 cibule (na menší kostičky) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2-3 2-3 brambory (nakrájené na kostky) | Brambor zimní | 125 g |
| 2 2 velké mrkve (nakrájené na plátky já krájím na šikmé) | Mrkev čerstvá | 100 g |
| menší svazek svazek čerstvě petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kmínu | Kmín | 2.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžičky 2 lžičky mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 2 g |
| olej | Olej řepkový |