Nutriční hodnoty (Vývar se zimní zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 793 kJ / 190 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,39 g |
| Tuky | 10,19 g |
| – nasycené | 6,03 g |
| – nenasycené | 4,12 g |
| –– mononenasycené | 1,02 g |
| –– polynenasycené | 3,11 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 4,15 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 86 mg |
| Sůl | 0,19 g |
| Sacharidy | 12,50 g |
| – cukry | 5,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 l 1,5 l slepičího nebo hovězího vývaru | Vývar slepičí | 1500 ml |
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/2 1/2 kedlubny | Kedluben čerstvý | 90 g |
| 1/4 1/4 celerové bulvy | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 petržel + nať | Petržel kořenová čerstvá | |
| 2 2 kapustové listy | Kapusta hlávková čerstvá | |
| hrst hrst mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | |
| 1 1 polévková lžíce olivového oleje | Olej olivový | |
| máslo - asi jako vlašský ořech | Máslo kravské | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| menší množství těstovinové zavářky | Těstoviny pšeničné | |
| nejlépe jemné flíčky | Těstoviny pšeničné |