Žloutkové věnečky s italským žloutkovým krémem
V cukrárně mají dobré věnečky, nicméně ty domácí jsou nesrovnatelně chuťově lepší. Vyzkoušejte tento žloutkový krém, který je hustý, nedělá hrudky a nadbytek můžeme dát zamrazit. Můžeme jej použít i jako základ dalších krémů.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 373 kJ / 3 435 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,82 g |
Tuky | 176,99 g |
Vláknina | 6,03 g |
Cholesterol | 2,89 g |
Sodík | 1,18 g |
Sůl | 3,06 g |
Sacharidy | 354,77 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento krém je opravdu hustý, nedělá hrudky a lze jej i zmrazit, což u krémů s bramborovým škrobem nelze, protože po rozmražení zřídnou. Používá se samotný nebo jako základ dalších krémů - lze jej s úspěchem nastavit vyšlehaným změklým máslem, ušlehanou šlehačkou a podobně.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 10. 2016 17:02
daniel1610: Přidala jsem obrázek hotového krému - je hustý jako kaše.
Amyláza se podle wikipedie inaktivuje při 75-80°C, takže dostatečné prohřátí na minimálně 85°C by mělo stačit.
Amyláza se podle wikipedie inaktivuje při 75-80°C, takže dostatečné prohřátí na minimálně 85°C by mělo stačit.
2. 10. 2016 16:58
daniel1610: Já jsem zatím dělala tento krém pouze s kukuřičným škrobem, rýžová mouka byla zmíněna u receptu na italských stránkách. Jediné, co mě napadá, zda byl krém dobře provařený. Žloutky obsahují enzym amylázu, který při špatném provaření "sežere" škrob a krém zřídne. Zdůrazním to provaření v receptu, dík
Příště se určitě povede
Příště se určitě povede
2. 10. 2016 16:45
daniel1610:
No, já na Crema pasticcera používám pšeničnou hl. mouku ale jestli není pes zakopán v uvedené a použité rýžové mouce... Myslím, že je rozdíl mezi r. moukou a r. škrobem...
... ale nejpravděpodobnější se mi jeví, že jste někde udělala kopanec Tedy, v mém případě, když se nezadaří, tak je to zpravidla tím, že jsem se někde "sekl"
No, já na Crema pasticcera používám pšeničnou hl. mouku ale jestli není pes zakopán v uvedené a použité rýžové mouce... Myslím, že je rozdíl mezi r. moukou a r. škrobem...
... ale nejpravděpodobnější se mi jeví, že jste někde udělala kopanec Tedy, v mém případě, když se nezadaří, tak je to zpravidla tím, že jsem se někde "sekl"
2. 10. 2016 15:33
V pátek jsem dělala tento krém a vůbec se mi nepovedl. Vše jsem dělala podle receptu,v pátek po vyšlehání byl hustý ale druhý den byl řídký.Na zahuštění jsem dala rýžovou mouku.Musela jsem koupit tvaroh a zašlehat ten krém do něj,jinak by mi to vyteklo.Chutˇově moc dobrý,jen nevím kde se stala chyba?
21. 9. 2016 08:55
.... krém vypadá zajímavě zkusím... věnečky také .....
17. 9. 2016 14:22
hosta: Děkuji za záskok
Děkuji všem, kterým se recept líbí
Děkuji všem, kterým se recept líbí
16. 9. 2016 20:43
daniel1610: Dovolím si za Jarku... Rýžovou mouku v jakékoliv prodejně zdravé výživy, maizenu kdekoliv (v regálu u škrobů)
16. 9. 2016 18:01
Můžete mi prosím napsat kde koupím rýžovou mouku?Děkuji.
15. 9. 2016 19:05
Věnečky jsou výstavní , ale ten krém je hodně zajímavý
14. 9. 2016 15:38
mysulka: radiator: Děkuji, jsem ráda, že se vám líbí
radiator: Zkus, není příliš složitý a je moc dobrý
radiator: Zkus, není příliš složitý a je moc dobrý
14. 9. 2016 15:33
Tak tvoje věnečky bych si teď ke kávě zrovinka dala A ten krém musím někdy vyzkoušet.
14. 9. 2016 15:07
Vypadají krásně
14. 9. 2016 06:28
hosta: Klidně se ozvi, ale musíš v předstihu. A dík za pochvalu
13. 9. 2016 21:20
Teda - , ty jsou výstavní a moc zajímavý krém. Tak nevím, jestli nezajedu do servisu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 17 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 19 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Právě bylo uvařeno:
Domácí chléb bez hnětení
Fitulka uvařil před 4 minutami
Tofu placičky
Denade uvařila před 6 minutami
Cottage s hlávkovým salátem a ředkvičkami
Denade uvařila před 6 minutami
Hrnková buchta s tvarohem
Fitulka uvařila před 59 minutami
Šumavský bramborák, pečený v troubě
barbar uvařil před 1 hodinou
Vepřové výpečky na černém pivu
Hana2123 uvařila před 1 hodinou
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 11 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 11 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: věnečky se žloutkovým krémem žloutkové věnečky na plech jako řezy krém do žloutkových věnečků jak zahustit řídký krém žloutkově venecky zloutkovy krém do věnečku rozdíl mezi kukuřičným a bramborovým škrobem žloutkový krém s máslem žloutkový krém krém ze žloutků žloutkove věnečky recept řidky krém žloutkové věnečky top recepty pravý žloutkový krém jak na řidky krem větrníky jako z cukrárny recept vanilkovy krem do venecku zloutkovy krem se slehackou vanilkovy žloutkový krem žloutkový krémem
Suroviny: voda, sůl, máslo, mouka polohrubá, vejce, tuk, mouka hrubá, žloutek, mléko, smetana, cukr krupice, škrob kukuřičný, lusk vanilkový
Žloutkové věnečky s italským žloutkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xr5q
14 názorů