Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s nivovými knedlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 601 kJ / 861 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,35 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 27,32 g |
Tuky | 39,53 g |
– nasycené | 22,17 g |
– nenasycené | 14,27 g |
–– mononenasycené | 11,60 g |
–– polynenasycené | 2,67 g |
––– omega 3 | 0,31 g |
Vláknina | 31,41 g |
Cholesterol | 366 mg |
Sodík | 2,21 g |
Sůl | 5,31 g |
Sacharidy | 54,83 g |
– cukry | 17,81 g |
––– laktóza | 1,43 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
1 1 brokolice bez košťálu | Brokolice čerstvá | 500 g |
1/4 1/4 kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
kus kus pórku | Pórek čerstvý | |
3 3 uvařené brambory | Brambor zimní | 150 g |
zeleninový vývar (může být z kostky) | Vývar zeleninový | |
sůl | Sůl mořská | |
olej | Olej řepkový | |
vegeta (nemusí být) | Kořenící směs sypká | |
100 g 100 g nivy | Niva 50% t. v s. | 100 g |
bylinky - petrželka, medvědí česnek, sušená celerová nať, lístečky z brokolice... | Petržel nať čerstvá | |
košťál z brokolice | Brokolice čerstvá | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
strouhanka | Strouhanka pšeničná |