Nutriční hodnoty (Maso s božskou omáčkou a "kluski")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 069 kJ / 1 451 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 113,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 24,56 g |
| – nasycené | 5,67 g |
| – nenasycené | 11,60 g |
| –– mononenasycené | 9,60 g |
| –– polynenasycené | 2,00 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 459 mg |
| Sodík | 419 mg |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 162,70 g |
| – cukry | 10,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 kg 1/2 kg masa (hovězí, vepřové, drůbeží) | Vepřová kýta | 500 g |
| koření: 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| mletý pepř, sůl | Sůl mořská | |
| trošičku mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | |
| 3 3 polévkové lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
| 2 2 polévkové lžíce tmavé jíšky Knorr | Jíška tmavá instantní | |
| šlehačka | Šlehačka 35% | |
| Hera na opečení | Margarín | |
| 1 kg 1 kg uvařených brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| Solamyl | Bramborový škrob | |
| sůl | Sůl mořská |