Kančí ragú s brusinkovou omáčkou

rebeka Kuchařka: rebeka

2 - 3 porce Jiné maso 27 názorů

Suroviny

400 g kančího masa ( zde plec )
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1 cibule
2 lžíce brusinkové marmelády
1 lžíce švestkových povidel
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce balzamikového octa nebo 1 lžíce balzamikového krému
3 kuličky jalovce
5 kuliček černého pepře
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
snítka rozmarýnu
snítka tymiánu
50 ml olivového oleje
kousek másla
1 lžíce hladké mouky
250 ml červeného vína
50 ml smetany na vaření
kousek sádla
špek ( jen kůže)
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 33 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, opepříme, přidáme rozmarýn, tymián a zalijeme olivovým olejem. Promneme a v zakryté nádobě a chladnu necháme den i dva odpočívat.

  2. V kastrolu rozpálíme kousek másla, přidáme na střední kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a necháme pustit barvu.

  3. Pak přidáme i pokrájenou cibuli. Následuje koření, které dáme do čajítka nebo látkového měšce. Lze použít pyramidový sáček od Vitany na svíčkovou. V tom případě už dáme jen jalovčinky. Přidáme povidla, brusinkový džem, cukr a restujeme na barvu. Přisolíme. Vlijeme ocet a necháme odpařit.

  4. Mezitím na pánvi opečeme maso, které rovněž osolíme.

  5. Když je maso krásně dohněda opečené, vložíme ho do zeleninového základu, přidáme špekové kůže, zalijeme vínem a necháme pomalu táhnout doměkka. V průběhu dušení podle potřeby doléváme vínem, vodou nebo vývarem.

  6. Kousek másla dáme do misky, necháme povolit a zapracujeme do něj lžíci hladké mouky.

  7. Měkké maso vyjmeme spolu s kořením z hrnce a přidáme máslo. Necháme probublat.

  8. Poté vše tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka a následně přes jemné sítko ještě přecedíme.

  9. Zjemníme smetanou, podle chuti dosolíme.

  10. Jako příloha se hodí např. krupicové noky z odpalovaného těsta.

Poznámka

Insipraci jsem čerpala na internetu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 040 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kančí ragú s brusinkovou omáčkou

  • Kelty Kelty(neregistrovaný)

    Dělám to skoro stejně a je to opravdu výborné. Kance mám vlastního.:-D

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Jen mít toho kance, nádhera jako vždy:yes::yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    mlsoun: Mně by stačil i mrtvý ! Kančí sežráno ,tak se sem chodím jenom podívat !

    Odpovědět

  • Joskob Joskob

  • Coleta Coleta

    Bude k nedělnímu obědu, to bude dobrá varianta s povidly. Jen ten balzamiko vynechám.

    Ale moc hezký recept.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Achchch:-*Jak já bych si dala:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Tož to ja. To bych si dal dieta nedieta. Musím se jít projít, abych došel na jiné myyšlenky:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    to opravdu nemá chybu:yes::-D mňam:-p

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Krásný moc. Zvlášť ty brusinkové bobánky.:-));-) A bod.:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • mlsoun mlsoun(neregistrovaný)

    to vypadá moooc dobře:-p:-p.Bivoje který by donesl domů živého kance,už ženská nenajde.

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Přepychový recept, krásně naservírováno a nafoceno :yes::-K. A ty noky, ty teda jsou :-!:-!:yes::yes::-K:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    To vypadá úchvatně Nadi,krása na talíři a s kancem ještě:-D;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Teda Nadi, to je zase skvost:yes::yes: Tak pan primář, jo:-?:-? :-? nám většinou nosí divočinu Ježíšek:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Tak to je v našem zdravotnictví dobře, když pan primář nosí sestřičce kance, aspoň po této stránce ;-):-). Nadi, zrovna mám kousek v mrazáku, pan domácí si ho koupil na guláš, ale asi bude takto, máš úžasně navařeno ;-):-K:yes:+ 9:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kančí ragů kančí ragů na víně kančí ragů recept recept na kančí ragů kančí ragú recepty kančí maso recepty ragú kančí maso s brusinkovou omáčkou recepty kančí ragů kančí medailonky s brusinkovou omáčkou kančí s brusinkovou omáčkou kančí s brusinkami kanči recept maso s brusinkovou omáčkou ragu z kance kanci na cerno ragů z divočáka ragu z kanciho masa kančí ragů se zeleninou kanec s brusinkovou omáčkou kanec s brusinkovou omáčkou

Zapomněl/a jsem heslo