Nutriční hodnoty (Pomazánka z mrkve a celeru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 130 kJ / 509 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,15 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,75 g |
| Tuky | 43,85 g |
| – nasycené | 9,08 g |
| – nenasycené | 31,42 g |
| –– mononenasycené | 10,65 g |
| –– polynenasycené | 20,77 g |
| ––– omega 3 | 0,48 g |
| Vláknina | 7,40 g |
| Cholesterol | 89 mg |
| Sodík | 986 mg |
| Sůl | 2,45 g |
| Sacharidy | 11,00 g |
| – cukry | 7,90 g |
| ––– laktóza | 3,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| asi 50 g 50 g celeru | Celer bulva čerstvá | 50 g |
| 50 g 50 g eidamu | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
| 3 lžíce 3 lžíce tatarky | Tatarská omáčka | 45 g |