Nutriční hodnoty (Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 590 kJ / 1 575 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 214,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 210,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,41 g |
| Tuky | 26,80 g |
| – nasycené | 13,45 g |
| – nenasycené | 13,08 g |
| –– mononenasycené | 10,68 g |
| –– polynenasycené | 2,41 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 11,90 g |
| Cholesterol | 496 mg |
| Sodík | 565 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 36,68 g |
| – cukry | 16,73 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřových líček | Vepřová líčka | 1000 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý mletý pepř | Pepř bílý mletý | |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| celer (stejný díl díl jako petržele) | Celer bulva čerstvá | |
| pórek (asi 10 cm) | Pórek čerstvý | |
| 2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 2 snítky 2 snítky tymiánu (sušeného 1 lžička) | Tymián sušený | |
| 1 snítka 1 snítka čerstvého rozmarýnu (sušeného 1/2 lžičky) | Rozmarýn čerstvý | |
| 3 kuličky 3 kuličky jalovce | Jalovec sušený | |
| 0,5 l 0,5 l červeného suchého vína (i více) | Víno červené suché | 500 ml |
| horký masový vývar na podlití | Vývar masový | |
| hladká mouka na obalení a zahuštění | Mouka pšeničná hladká |