Nutriční hodnoty (Strouhané řezy s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 25 643 kJ / 6 129 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 63,55 g |
| Tuky | 266,32 g |
| – nasycené | 120,01 g |
| – nenasycené | 123,47 g |
| –– mononenasycené | 68,88 g |
| –– polynenasycené | 54,59 g |
| ––– omega 3 | 8,37 g |
| Vláknina | 36,35 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 498 mg |
| Sůl | 1,32 g |
| Sacharidy | 815,20 g |
| – cukry | 468,35 g |
| ––– laktóza | 1,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 g 450 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 450 g |
| 200 g 200 g másla | Máslo kravské | 200 g |
| 6 g 6 g kypřicího prášku | Kypřící prášek | 6 g |
| 200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 600 g 600 g jablek (nastrouhaných) | Jablko čerstvé | 600 g |
| 200 g 200 g cukru krystal | Cukr bílý | 200 g |
| 100 g 100 g ořechů | Vlašské ořechy | 100 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| tuk (na vymazání plechu) | Margarín | |
| hrubá mouka (na vysypání plechu) | Mouka pšeničná hrubá |