Nutriční hodnoty (Vepřová játra po mexicku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 746 kJ / 2 090 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 155,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 145,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,75 g |
| Tuky | 122,61 g |
| – nasycené | 10,66 g |
| – nenasycené | 98,82 g |
| –– mononenasycené | 68,89 g |
| –– polynenasycené | 29,93 g |
| ––– omega 3 | 8,35 g |
| Vláknina | 25,19 g |
| Cholesterol | 2,31 g |
| Sodík | 772 mg |
| Sůl | 2,25 g |
| Sacharidy | 85,05 g |
| – cukry | 31,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g vepřových jater | Játra vepřová | 750 g |
| 100 g 100 g oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 250 g 250 g zelených paprikových lusků | Paprika bílá čerstvá | 250 g |
| 250 g 250 g cibule | Cibule čerstvá | 250 g |
| 3 3 feferonky | Chilli paprička čerstvá | |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky mleté papriky | Paprika červená sušená | 1.5 g |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky zázvoru | Zázvor sušený | 10.5 g |
| pepř | Pepř černý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |