Nutriční hodnoty (Savojská omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 1 024 kJ / 245 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 20,10 g |
| – nasycené | 12,92 g |
| – nenasycené | 6,42 g |
| –– mononenasycené | 5,69 g |
| –– polynenasycené | 0,73 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 62 mg |
| Sodík | 47 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 10,51 g |
| – cukry | 8,08 g |
| ––– laktóza | 3,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 bulvy celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 větší kořen petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
| 100 ml 100 ml vývaru (může být z masoxu) | Vývar hovězí | 100 ml |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| trochu trochu pepře čerstvě namletého | Pepř černý mletý | |
| trochu trochu nastrouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| 1 plátek 1 plátek másla (nebo oleje) | Máslo kravské | 10 g |
| sůl | Sůl mořská |