Vepřové plátky v cikánské omáčce
Výborný tip na na přípravu vepřového masa v zeleninou odlehčené lehce pálivé omáčce. S rýží nebo bramborem bude tento pokrm určitě skvěle chutnat. Rychlost přípravy jídla můžeme změnit vhodně zvoleným druhem vepřového masa.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 264 kJ / 541 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,72 g |
Tuky | 35,80 g |
Vláknina | 14,06 g |
Cholesterol | 28 mg |
Sodík | 359 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 41,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou panenku (nebo jiný zvolený díl vepřového masa) očistíme a nakrájíme na plátky. Mírně naklepeme, osolíme a opepříme.
Krok 2: Ve větší pánvi rozehřejeme sádlo a špek nakrájený na kostičky, na kterém prudce osmažíme maso z obou stran cca 3 minuty.
Krok 3: Vyndáme stranou a uchováme v teple (zabalené do alobalu).
Krok 4: Do výpeku dáme orestovat nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
Krok 5: Přidáme očištěné papriky nakrájené na kostičky nebo proužky a mletou papriku. Promícháme a zmírníme stupeň tepla.
Krok 6: Přidáme nakrájená rajčata a protlak, dle kyselosti i cukr. Zalijeme trochu vývarem a necháme dusit.
Krok 7: Postupně přiléváme vývar a dusíme, až zelenina bude úplně měkká.
Krok 8: Pokud máme jinou část masa než panenku, necháme dusit se zeleninou do změknutí.
Krok 9: Podle potřeby ještě osolíme nebo opepříme.
Krok 10: Podáváme nejlépe s rýží, chutná i s bramborem nebo těstovinami.
Zveřejněno 23. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové plátky v cikánské omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WxLJ
Moje poznámka
Vepřové plátky v cikánské omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WxLJ
Nejnovější recepty
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 5 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno před 10 hodinami
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno před 11 hodinami
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno 13. 5. 2025 17:57
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno 13. 5. 2025 17:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
muraia před 3 hodinami
Sněhové pusinky - uvnitř vláčné
bobinas před 4 hodinami
Lilek zapečený s vejcem
Jitka J. před 4 hodinami
Jablečné linecké řezy
Moanka před 5 hodinami
Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb
Nadja před 5 hodinami
Americké čokoládové cookies
Majdi_Hladka před 6 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Pralenka před 9 hodinami
Hovězí líčka na kávě
Antonausprag před 9 hodinami
Cikánské párky podle oujezdské babičky
Nympheas před 11 hodinami
Polévka s vločkami
Kajkajak před 13 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
špek,
cibule,
česnek,
paprika čerstvá bílá,
paprika čerstvá červená,
chilli,
koření paprika maďarská,
rajče,
protlak rajčatový,
cukr,
vývar masový
Komentáře (6)
Měj hezký večer.