Nutriční hodnoty (Vepřové slezinky na špeku dušené v leču)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 169 kJ / 1 952 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 95,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,43 g |
| Tuky | 152,70 g |
| – nasycené | 67,41 g |
| – nenasycené | 83,23 g |
| –– mononenasycené | 67,68 g |
| –– polynenasycené | 15,55 g |
| ––– omega 3 | 1,16 g |
| Vláknina | 17,70 g |
| Cholesterol | 1,65 g |
| Sodík | 5,53 g |
| Sůl | 14,10 g |
| Sacharidy | 36,19 g |
| – cukry | 11,30 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřových slezinek | Slezina vepřová | 500 g |
| 150 g 150 g valašského špeku | Špek | 150 g |
| 330 g 330 g zeleninového leča Hamé | Zelenina směs sterilovaná | 330 g |
| 1 pl 1 pl oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 pl 1 pl hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |