Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boloňská omáčka

Boloňská omáčka, kterou můžete znát také jako ragú alla bolognese, je výborné zimní jídlo. Výrazná chuť pomalu dušeného masa ve spojení s čerstvými těstovinami vás krásně zahřeje na těle i na duši.

Hodnocení receptu je 4,9 (36×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

13. 11. 2010 12:04

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 692 kJ / 882 kcal
Bílkoviny107,29 g
Tuky16,23 g
Vláknina16,37 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 410 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy47,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Můžeme přidat i nakrájené žampiony.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

oring

31. 10. 2023 10:59

Eja57: jsem též příznivcem stylu, že "chutě musí prolnout". Žádné prskající urychlování. Ale 8 (osm hodin) mi přijde přeci jen hodně. Možná došlo k záměně číslic z podobnosti 3a8.

MarOla MarOla

15. 3. 2023 13:47

Skvělá bašta. Jen časově náročnější. Ale chutnalo všem, jak mým dospívajícím dcerám, tak manželovi. Nešlápnete vedle, když uvaříte.

Gustavo

25. 2. 2023 22:39

Je nás doma hodne😄

Larry61

10. 1. 2021 14:31

Mutsynka: Pro zjemnění chuti :-)

Eja57 Eja57

26. 6. 2020 15:42

Eja57: teď na mne náhodou vykouknul v TV pořad - italská babička a pak italský kuchař vaří boloňské ragú...liší se jen maličko, babča zásadně nedává víno a ! z cibule před krájením vyndá "srdíčko", že prý nedělá dobrou chuť....no a jinak stejně - na začátku "trikolor" najemno řapíkatý celer + cibule + mrkev v objemově stejném množství, do kastrolu na oliváč, po chvíli mleté směs hovězí + vepřové, předem lehce promnuté s trochou oliváče, orestovat, maličko! mléka, ev. víno, pak trochu rajčatového protlaku a passatu, ne drcená rajčata, osolit, poklici, dle potřeby trochu zeleninového vývaru....babča OSM hodin, kuchař tři.....hotovo....jen málo tekutiny....a jedině široké nudle, tagliatelle a ty do kastrolu s omáčkou, ne na talíři navrch....a žádný sýr navrch....Pokoušela jsem se ten talíř vydloubnout z obrazovky, ale nešlo to:-D

Jen pro zajímavost, rozhodně ne jako kritika receptu!!!!

Eja57 Eja57

4. 11. 2018 16:09

1974andrea: Tak....:yes:
S recepty na ragout bolognese je to asi jako u nás se "svíčkovou".....co rodina to recept...
Ale česká klasika za 30 minut na stole prostě není boloňská omáčka, ta ty dvě hodiny chce, kdo jednou zkusí pochopí...Celer řapíkatý, v originále žádné oregano ani bazalka, mléko jsem sice nikdy nepochopila, ale dávám....
Marcella Hazan a její kuchařka - doporučuji.

1974andrea 1974andrea

4. 11. 2018 14:15

janaw: Hotové, vařené, rozhodně je, ale určitě nedocílíte za půl hodiny té požadované chuti ;-)

casino casino

4. 11. 2018 14:09

janaw:
Jj, je to tak:-)
S postupem by se možná dalo trošku polemizovat :-K ale to dlouhé pomalé vaření je pro (nejen) toto jídlo typické :yes:
***
Já v té kupované cítím šalvěj;-( ale možná je to nečerstvou bazalkou

janaw

4. 11. 2018 13:42

Koupila jsem mletou boloňskou masovou směs a pročítám různé recepty, na Top chodím často. Omlouvám se, ale "vaříme 2 hodiny"?
Já myslím, že ani ne do půl hodiny je mleté maso hotové? Jinak díky za inspiraci. :yes:

Mutsynka

4. 8. 2018 17:10

aadulka: prosím, i mě zajímá, proč se tam dává to mléko? ;-)

elmera

26. 7. 2017 19:56

dobrý den, prosím, proč je tu mléko?

aadulka aadulka

28. 12. 2016 18:05

Anežka: 1 mensi protlak a jednu plechovku rajcat

Anežka

28. 12. 2016 17:40

Můžu se, prosím, zeptat, kolik cca rajského protlaku a rajčat na těch 0,5 kg hovězího masa?

Irrena Irrena

10. 7. 2014 12:30

Dneska jsem dělala a byla výborná, i vnuk chválil;-):-p:yes:

Miquel Miquel

16. 3. 2014 12:47

Přidávám foto, dělal jsem podobně :yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: boloňská omáčka bolonska omacka recept recept na bolonskou omacku domácí boloňská omáčka recept bolonská omáčka recepty bolonská omáčka bolonska bolognská omáčka boloňské omáčka bulonská omáčka boloňská omáčka recepty bolonská omáčka pro děti recept na boloňská omáčka jak se dělá boloňská omáčka balonska omacka omáčka boloňská bouloňská omáčka bolňská omáčka jak udělat bolonskou omáčku bolonská omáčka

Suroviny: maso hovězí mleté, slanina, mrkev, celer řapíkatý, cibule, česnek, protlak rajčatový, rajče, víno červené, vývar masový, olej, sůl, pepř mletý, bazalka čerstvá, koření oregáno

TopRecepty.cz

Boloňská omáčka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x1p3