Boloňská omáčka

aadulka Kuchařka: aadulka

Omáčky 22 názorů

Suroviny

500 g mletého hovězího masa
slaniny
1 mrkev
2 celerové natě
1 cibule
4 stroužky česneku na plátky
rajský protlak + krájené rajčata (doporučuji Valfruta)
150 ml bílého vína nebo červeného vína
200 ml mléka
olivový olej
sůl
pepř
čerstvá bazalka
trochu oregana
trošku muškátového ořechu
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu orestujeme na olivovém oleji, přidáme zeleninu nakrájenou na menší kousky a smažíme.

  2. Přidáme maso a občas ho promícháme, má tendenci se připalovat. Hotové je, když začne jakoby "praskat".

  3. Přidáme pyré a víno a zamícháme.

  4. Poté přidáváme po troškách mléko.

  5. Osolíme a opepříme, ochutíme. Přikryté a na mírném ohni vaříme asi 2 hodiny. Občas promícháme.

Poznámka

Můžeme přidat i nakrájené žampiony.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 640 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Boloňská omáčka

  • Eja57 Eja57

    1974andrea: Tak....:yes:
    S recepty na ragout bolognese je to asi jako u nás se "svíčkovou".....co rodina to recept...
    Ale česká klasika za 30 minut na stole prostě není boloňská omáčka, ta ty dvě hodiny chce, kdo jednou zkusí pochopí...Celer řapíkatý, v originále žádné oregano ani bazalka, mléko jsem sice nikdy nepochopila, ale dávám....
    Marcella Hazan a její kuchařka - doporučuji.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    janaw: Hotové, vařené, rozhodně je, ale určitě nedocílíte za půl hodiny té požadované chuti ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    janaw:
    Jj, je to tak:-)
    S postupem by se možná dalo trošku polemizovat :-K ale to dlouhé pomalé vaření je pro (nejen) toto jídlo typické :yes:
    ***
    Já v té kupované cítím šalvěj;-( ale možná je to nečerstvou bazalkou

    Odpovědět

  • janaw janaw

    Koupila jsem mletou boloňskou masovou směs a pročítám různé recepty, na Top chodím často. Omlouvám se, ale "vaříme 2 hodiny"?
    Já myslím, že ani ne do půl hodiny je mleté maso hotové? Jinak díky za inspiraci. :yes:

    Odpovědět

  • Mutsynka Mutsynka

    aadulka: prosím, i mě zajímá, proč se tam dává to mléko? ;-)

    Odpovědět

  • elmera elmera

    dobrý den, prosím, proč je tu mléko?

    Odpovědět

  • aadulka aadulka(autorka receptu)

    Anežka: 1 mensi protlak a jednu plechovku rajcat

    Odpovědět

  • Anežka Anežka(neregistrovaná)

    Můžu se, prosím, zeptat, kolik cca rajského protlaku a rajčat na těch 0,5 kg hovězího masa?

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Dneska jsem dělala a byla výborná, i vnuk chválil;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Miquel Miquel

    Přidávám foto, dělal jsem podobně :yes:

    Odpovědět

  • aadulka aadulka(autorka receptu)

    Sonycka03: Zhruba pro 3-4 ;-)

    Odpovědět

  • Sonycka03 Sonycka03

    pro kolik osob to přibližně je? 4?
    vypadá to k sežrání :)))

    Odpovědět

  • Tereza Tereza(neregistrovaná)

    Nedávala jsem mléko, ale jinak jsou výborné :-).

    Odpovědět

  • aadulka aadulka(autorka receptu)

    Děkuji za obrázek :-K a jsem ráda, že se recepty líbí ;-)

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Eli, taky se mi líbí aadulky recepty a hlavně ten popis, stručně, přehledně a hlavně výstižně:yes:
    A s tím naším focením máš pravdu, tak snad to nezakřiknem:yes::-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: boloňská omáčka bolonska omacka recept recept na bolonskou omacku domácí boloňská omáčka recept bolonská omáčka recepty bolonská omáčka bolonska bolognská omáčka bulonská omáčka boloňské omáčka bolonská omáčka pro děti recept na boloňská omáčka jak se dělá boloňská omáčka balonska omacka boloňská omáčka recepty omáčka boloňská bouloňská omáčka bolňská omáčka jak udělat bolonskou omáčku boloňská omáčka na špagety

Zapomněl/a jsem heslo