Nutriční hodnoty (Ořechové lívanečky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 249 kJ / 1 733 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,22 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,62 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 28,60 g |
Tuky | 88,21 g |
– nasycené | 25,62 g |
– nenasycené | 54,60 g |
–– mononenasycené | 19,50 g |
–– polynenasycené | 35,10 g |
––– omega 3 | 4,22 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 303 mg |
Sůl | 0,99 g |
Sacharidy | 183,16 g |
– cukry | 57,16 g |
––– laktóza | 20,21 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
130 g 130 g rozdrcených sušenek (já jsem použil BeBe) | Sušenka | 130 g |
100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1 lžička 1 lžička kypřicího prášku | Kypřící prášek | 5 g |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce rozpuštěného másla | Máslo kravské | 20 g |
50 g 50 g nasekaných vlašských ořechů (mandlí, lískových) | Vlašské ořechy | 50 g |
půlky půlky vlašských ořechů podle potřeby | Vlašské ořechy | |
přepuštěné máslo (olej) na smažení | Ghí | |
javorový sirup na přelití | Sirup javorový |