Nutriční hodnoty (Jiříkův ovocný dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 10 243 kJ / 2 448 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 44,31 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,00 g |
| Tuky | 123,02 g |
| – nasycené | 63,49 g |
| – nenasycené | 46,50 g |
| –– mononenasycené | 37,75 g |
| –– polynenasycené | 8,75 g |
| ––– omega 3 | 0,88 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 1,42 g |
| Sodík | 585 mg |
| Sůl | 1,68 g |
| Sacharidy | 273,70 g |
| – cukry | 159,25 g |
| ––– laktóza | 6,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 150 g 150 g krystalového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 150 g 150 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 1 1 ztužovač šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| cukrářské piškoty (podle potřeby) | Piškoty cukrářské | |
| čerstvé ovoce (jahody, ananas, mandarinky, jakékoliv čerstvé či kompotované) | Jahody čerstvé | |
| 1 1 dortové želé čiré | Želatina cukrářská | |
| máslo na vymazání formy | Máslo kravské | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |