Tmavé housky

Suroviny

250 ml vody
3 lžíce oleje
2 lžičky soli
1 lžička cukru
2 lžičky kmínu
200 g celozrnné pšeničné mouky
100 g hladké pšeničné mouky
100 g celozrnné žitné mouky
1 lžička sušeného droždí

Postup přípravy receptu

  1. Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na 8 dílů, umotáme housky, naskládáme na plech s podložkou a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem, posypeme celým kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 20 minut.
    Hotové housky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Poznámka od kuchařky

Tento i spoustu dalších receptů najdete na http://domacipekarny.dama.cz/

Komentáře k receptu Tmavé housky

Tématické fráze: domácí tmavé housky tmave domaci housky domácí housky z tmavé mouky domácí housky tmavé tmavá mouka recepty z tmave mouky housky z domácí pekárny treska tmavá recept pečení z tmavé mouky pečeme z tmavé mouky treska tmavá recepty tmavé housky z domácí pekárny pečeme housky domaci housky s tmave mouky celozrnné housky houstičky z tmavé mouky domácí hosky s tmavé mouky recept na domácí tmavé housky tmavé housky pro domácí pekárnu recept na tmavé domácí housky