

Tmavé housky
Suroviny
- 250 ml vody
- 3 lžíce oleje
- 2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky kmínu
- 200 g celozrnné pšeničné mouky
- 100 g hladké pšeničné mouky
- 100 g celozrnné žitné mouky
- 1 lžička sušeného droždí
Postup přípravy receptu
Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na 8 dílů, umotáme housky, naskládáme na plech s podložkou a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem, posypeme celým kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 20 minut.
Hotové housky ihned přendáme z plechu na mřížku.
Poznámka
Tento i spoustu dalších receptů najdete na http://domacipekarny.dama.cz/
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Tmavé housky
-
Irrena: to jsem moc ráda
-
Dnes je peču podruhé
-
díky
-
Dneska jsem je upekla, byly by moc dobré, jen jedno kdyby tady je, zapomněla jsem dát sůl
Tobě patří bodík
-
Houstičky jsou nádherné
Vyzkouším
-
Podle tohoto receptu dělávám často a všem moc chutnají. Stihla jsem i vyfotit, než mi je rozeberou
-
Zítra ráno budu péct tak jsem zvědavá jak dopadnou.
-
Ali, určitě prubnu
-
Jani upeč, všichni co jedli chválili. Snad nebudeš vyjímka
-
Ali, nějak jsem je přehlídla, určitě vyzkouším. Ty mouky bych měla mít všechny.
-
děkuji
-
Ajo.g,ty houstičky se tu na mě jen smějou, už mám tolik toho pečiva uloženého a ještě jsem se k tomu nějak nedokopala. Tady ti dávám bodíka
-
Zítra ráno
-
Kdy jedeš na dovču, že stíháš ještě recepty?
Já jsem taky na tmavé i když jsem dneska k večeři dělala podmáslové bagetky plněné
-
Ali, pro mě sympatické složení