Nutriční hodnoty (Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 891 kJ / 691 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 102,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 96,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,34 g |
| Tuky | 11,75 g |
| – nasycené | 2,73 g |
| – nenasycené | 7,94 g |
| –– mononenasycené | 5,33 g |
| –– polynenasycené | 2,61 g |
| ––– omega 3 | 1,19 g |
| Vláknina | 11,10 g |
| Cholesterol | 226 mg |
| Sodík | 410 mg |
| Sůl | 0,99 g |
| Sacharidy | 38,39 g |
| – cukry | 24,02 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g kuřecích prsou | Kuře prso | 400 g |
| 1 lžička 1 lžička oleje (5 g) | Olej řepkový | 5 ml |
| 100 g 100 g mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 50 g 50 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 50 g |
| 40 g 40 g celeru | Celer bulva čerstvá | 40 g |
| 35 g 35 g cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 200 g 200 g pasírovaných rajčat (sterilovaných) | Dužina červeného rajčete čerstvá | 200 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| tymián (nebo divoké koření - bobkový list, pepř, nové koření) | Tymián sušený | |
| 10 g 10 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 100 ml 100 ml polotučného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| troška přírodního sladidla ze stévie (na doslazení) | Xylitol |