Nutriční hodnoty (Zámek pro princeznu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 235 kJ / 5 075 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 140,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 95,13 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 45,32 g |
| Tuky | 81,92 g |
| – nasycené | 23,50 g |
| – nenasycené | 36,59 g |
| –– mononenasycené | 28,17 g |
| –– polynenasycené | 8,42 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 14,30 g |
| Cholesterol | 2,37 g |
| Sodík | 1,23 g |
| Sůl | 3,35 g |
| Sacharidy | 936,92 g |
| – cukry | 533,52 g |
| ––– laktóza | 24,52 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 9 9 vajec | Vejce slepičí | 630 g |
| 300 g 300 g cukru krupice | Cukr bílý | 300 g |
| 450 g 450 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 450 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 11 lžic 11 lžic horké vody | Voda | 198 ml |
| 2 2 másla | Máslo kravské | 2 g |
| 2 2 vanilkové pudinky | Puding v prášku | 80 g |
| 0,5 l 0,5 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
| marmeláda (vaše oblíbená) | Marmeláda jahodová | |
| potahovací hmota Formix | Fondán | |
| gelové barvy | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| zmrzlinové kornouty | ||
| bonbony | Bonbon ovocný |