Nutriční hodnoty (Papriky plněné masem a pohankou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 848 kJ / 1 159 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 144,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 138,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,83 g |
| Tuky | 44,29 g |
| – nasycené | 11,42 g |
| – nenasycené | 21,73 g |
| –– mononenasycené | 17,46 g |
| –– polynenasycené | 4,27 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 11,45 g |
| Cholesterol | 908 mg |
| Sodík | 863 mg |
| Sůl | 1,93 g |
| Sacharidy | 40,56 g |
| – cukry | 31,24 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 velké kulaté papriky (nebo 6 menších) | Paprika červená čerstvá | 450 g |
| 600 g 600 g mletého vepřového masa | Vepřová plec | 600 g |
| 2 sáčky 2 sáčky pohanky ve varných sáčcích | Pohanka loupaná | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| koření do mletého masa | Provensálské koření | |
| rajčatová šťáva (nebo raj. protlak) | Šťáva z rajčete | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| celý pepř | Pepř černý | |
| nové koření | Nové koření | |
| špetka špetka tymiánu | Tymián sušený | |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 kostka 1 kostka Masoxu | Bujón hovězí | 10 g |
| cukr | Cukr bílý | |
| ocet na dochucení omáčky | Ocet lihový | |
| hladká mouka na zahuštění | Mouka pšeničná hladká |