Nutriční hodnoty ("Anglické" závitky ve "valašských" bramborách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 109 kJ / 3 850 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 132,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 113,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,45 g |
| Tuky | 319,69 g |
| – nasycené | 150,34 g |
| – nenasycené | 159,83 g |
| –– mononenasycené | 136,25 g |
| –– polynenasycené | 23,59 g |
| ––– omega 3 | 0,55 g |
| Vláknina | 33,84 g |
| Cholesterol | 570 mg |
| Sodík | 11,32 g |
| Sůl | 28,00 g |
| Sacharidy | 100,42 g |
| – cukry | 17,62 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřového mletého masa | Vepřová plec | 500 g |
| 150 g 150 g valašského špeku | Špek | 150 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce libečku | Libeček čerstvý | 30 g |
| 2 lžička 2 lžička podravky | Kořenící směs sypká | 10 g |
| trochu trochu mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| 1 1 malá plechovka neslazeného zahuštěného plnotučného mléka (125 g) | Mléko kondenzované slazené | |
| 12 12 dlouhých plátků anglické slaniny | Anglická slanina | |
| 200 ml 200 ml vývaru (může být i z kostky) | Vývar hovězí | 200 ml |
| 200 g 200 g valašského špeku | Špek | 200 g |
| 6 6 menších brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 6-10 stroužků 6-10 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 56 g |
| 1 lžička 1 lžička pálivé papriky | Paprika pálivá | 6 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |