Nutriční hodnoty (Boloňské toasty se salátem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 984 kJ / 235 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,54 g |
| Tuky | 6,47 g |
| – nasycené | 1,07 g |
| – nenasycené | 5,37 g |
| –– mononenasycené | 3,97 g |
| –– polynenasycené | 1,40 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 4,16 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 484 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 35,61 g |
| – cukry | 5,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 plátky 4 plátky toastového chleba | Toast pšeničný tmavý | 80 g |
| 4 lžíce 4 lžíce boloňské omáčky (nejlépe studené, když ztuhne v ledničce) | ||
| 2 2 lžíce nastrouhaného sýra (ale i plátky - já měla Parmazán) | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| kousek kousek cibule (na kolečka) | Cibule čerstvá | |
| hrst hrst natrhaného ledového salátu | Salát ledový čerstvý | |
| 1 1 rajče (nakrájené na menší kousky) | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 1 lžička 1 lžička olivového oleje | Olej olivový | 5 ml |
| pár kapek kapek balzamikového octa | Ocet balsamikový bílý | |
| strouhaný Parmazán (nebo Balkán, Feta) | Parmezán | |
| sůl dle chuti | Sůl mořská |