Nutriční hodnoty (Kuře na petrželi a bylinkách s kroupotem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 14 324 kJ / 3 424 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,48 g |
| Tuky | 222,93 g |
| – nasycené | 120,56 g |
| – nenasycené | 90,98 g |
| –– mononenasycené | 75,85 g |
| –– polynenasycené | 15,13 g |
| ––– omega 3 | 3,46 g |
| Vláknina | 58,20 g |
| Cholesterol | 524 mg |
| Sodík | 965 mg |
| Sůl | 2,28 g |
| Sacharidy | 238,83 g |
| – cukry | 55,73 g |
| ––– laktóza | 6,28 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 kuře (nebo 4 kuřecí stehna) | Kuře | |
| 400 g 400 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 400 g |
| 400 g 400 g cibule | Cibule čerstvá | 400 g |
| tymián | Tymián sušený | |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 200 ml 200 ml bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| 30 ml 30 ml oleje | Olej řepkový | 30 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 200 g 200 g ječných krupek (vel. 7) | Kroupy ječné | 200 g |
| svazek svazek majoránky (nebo sušené) | Majoránka sušená | |
| 80 ml 80 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 80 ml |
| 50 ml 50 ml bílého vína | Víno bílé suché | 50 ml |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 4 lžíce 4 lžíce parmazánu | Parmezán | 60 g |