Nutriční hodnoty (Ořechový pletenec II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 184 kJ / 4 107 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 68,51 g |
| Tuky | 270,48 g |
| – nasycené | 95,39 g |
| – nenasycené | 149,60 g |
| –– mononenasycené | 53,53 g |
| –– polynenasycené | 96,07 g |
| ––– omega 3 | 15,69 g |
| Vláknina | 26,74 g |
| Cholesterol | 660 mg |
| Sodík | 1,84 g |
| Sůl | 4,51 g |
| Sacharidy | 316,38 g |
| – cukry | 72,32 g |
| ––– laktóza | 15,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 ml 100 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
| 1/2 kl 1/2 kl soli | Sůl mořská | 4 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 150 g 150 g mouky (koláčové) | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 150 g 150 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| 20 g 20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| 200 g 200 g mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 200 g |
| 40 g 40 g cukru | Cukr bílý | 40 g |
| 1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| kůra z 1 1 citrónu | Citrón čerstvý | 90 g |