Nutriční hodnoty (Dort Hasičské auto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 398 kJ / 4 158 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 53,65 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,20 g |
| Tuky | 309,35 g |
| – nasycené | 151,32 g |
| – nenasycené | 141,39 g |
| –– mononenasycené | 116,69 g |
| –– polynenasycené | 24,70 g |
| ––– omega 3 | 5,55 g |
| Vláknina | 10,20 g |
| Cholesterol | 1,95 g |
| Sodík | 606 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 265,55 g |
| – cukry | 170,85 g |
| ––– laktóza | 14,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 120 g 120 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 120 g |
| 30 g 30 g kakaa | Kakao prášek | 30 g |
| 150 g 150 g cukru písek | Cukr bílý | 150 g |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| cukr moučka (podle chuti) | Cukr bílý | |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 5 5 rovných lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
| falešná marcipánová hmota | Fondán | |
| potravinářské barvy | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| potravinářské lepidlo | ||
| broskvová marmeláda | Marmeláda broskvová | |
| broskvový kompot | Broskev zavařená |