Nutriční hodnoty (Slunečnice)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 613 kJ / 3 254 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 43,91 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,86 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,05 g | 
| Tuky | 192,47 g | 
| – nasycené | 93,86 g | 
| – nenasycené | 89,26 g | 
| –– mononenasycené | 52,97 g | 
| –– polynenasycené | 36,29 g | 
| ––– omega 3 | 3,26 g | 
| Vláknina | 31,35 g | 
| Cholesterol | 672 mg | 
| Sodík | 340 mg | 
| Sůl | 1,38 g | 
| Sacharidy | 320,74 g | 
| – cukry | 191,54 g | 
| ––– laktóza | 5,69 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g | 
| 1 1 kávová lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g | 
| 50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g | 
| 1/2 1/2 kávové lžičky skořice mleté | Skořice ceylonská mletá | |
| 30 g 30 g mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 30 g | 
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g | 
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g | 
| 6 pl 6 pl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 90 ml | 
| 5-6 5-6 jablek | Jablko čerstvé | 825 g | 
| 50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g | 
| 2 2 polévkové lžíce medu | Med nepasterovaný | |
| 3 3 polévkové lžíce šlehačky | Šlehačka 35% | |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g | 
| 60 g 60 g slunečnicových semínek | Slunečnicová semínka loupaná | 60 g |