Nutriční hodnoty (Rajčatovo - bramborová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 955 kJ / 4 291 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 147,76 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 143,71 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,05 g |
Tuky | 334,60 g |
– nasycené | 194,18 g |
– nenasycené | 138,30 g |
–– mononenasycené | 74,46 g |
–– polynenasycené | 63,84 g |
––– omega 3 | 0,24 g |
Vláknina | 13,21 g |
Cholesterol | 132 mg |
Sodík | 36,08 g |
Sůl | 96,98 g |
Sacharidy | 167,56 g |
– cukry | 13,09 g |
––– laktóza | 2,85 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
1 PL 1 PL rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
1 plechovka 1 plechovka sekaných rajčat | Rajče červené sterilované | |
15 dkg 15 dkg slaniny | Špek | 150 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
čerstvý rozmarýn | Rozmarýn čerstvý | |
čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá | |
50-100 ml 50-100 ml sladké smetany na vaření (podle chuti) | Smetana kravská sladká 12% | 75 ml |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 litr 1 litr bujónu nebo vývaru | Bujón hovězí | 1000 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
cukr | Cukr bílý |