Nutriční hodnoty (Rajčatovo - bramborová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 955 kJ / 4 291 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 147,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 143,71 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,05 g |
| Tuky | 334,60 g |
| – nasycené | 194,18 g |
| – nenasycené | 138,30 g |
| –– mononenasycené | 74,46 g |
| –– polynenasycené | 63,84 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 13,21 g |
| Cholesterol | 132 mg |
| Sodík | 36,08 g |
| Sůl | 96,98 g |
| Sacharidy | 167,56 g |
| – cukry | 13,09 g |
| ––– laktóza | 2,85 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1 PL 1 PL rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 1 plechovka 1 plechovka sekaných rajčat | Rajče červené sterilované | |
| 15 dkg 15 dkg slaniny | Špek | 150 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| čerstvý rozmarýn | Rozmarýn čerstvý | |
| čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá | |
| 50-100 ml 50-100 ml sladké smetany na vaření (podle chuti) | Smetana kravská sladká 12% | 75 ml |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 litr 1 litr bujónu nebo vývaru | Bujón hovězí | 1000 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| cukr | Cukr bílý |