Nutriční hodnoty (Nudlové placičky, zdobené sýrem, zeleninkou a uzeninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 984 kJ / 952 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,75 g |
| Tuky | 15,86 g |
| – nasycené | 6,23 g |
| – nenasycené | 5,98 g |
| –– mononenasycené | 4,67 g |
| –– polynenasycené | 1,31 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 8,84 g |
| Cholesterol | 277 mg |
| Sodík | 137 mg |
| Sůl | 0,26 g |
| Sacharidy | 162,10 g |
| – cukry | 15,50 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g nudlí | Těstoviny pšeničné | 200 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 KL 1 KL sladké papriky nebo paprikové pasty | Paprika červená sušená | 1 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 PL 2 PL smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| 8 plátků 8 plátků sýra Eidam nebo jiného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| 2 - 4 2 - 4 rajčátka | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| 8-10 plátků 8-10 plátků uzeniny (vysočina nebo slaninka) | Párek vepřový | |
| zelená nať z lahůdkových cibulek nebo lístky rukoly, polníčku apod. | Cibulka jarní čerstvá |