Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zelenino-dršťková polévka v chlebu)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 969 kJ /
949 kcal
Bílkoviny132,35 g
– z toho živočišné bílkoviny125,53 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,82 g
Tuky21,89 g
– nasycené12,20 g
– nenasycené8,64 g
–– mononenasycené3,80 g
–– polynenasycené4,84 g
––– omega 30,67 g
Vláknina20,66 g
Cholesterol 570 mg
Sodík 700 mg
Sůl1,66 g
Sacharidy47,17 g
– cukry24,48 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 velká cibule nadrobno pokrájená Cibule čerstvá 70 g
3 3 polévkové lžíce sádla Sádlo vepřové
3 3 polévkové lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká
1 1 polévková lžíce sladké papriky Paprika červená sušená
600 g 600 g vařených hovězích drštěk nakrájených na nudličky Dršťky hovězí 600 g
2 l 2 l hovězího vývaru Vývar hovězí 2000 ml
0,5 kg 0,5 kg kořenové zeleniny nakrájené na nudličky Mrkev čerstvá 500 g
1 1 menší pórek nakrájený na čtverečky Pórek čerstvý
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
špetka špetka mletého nového koření Nové koření mleté
špetka špetka mletého bobkového listu Bobkový list mletý
2 stroužky 2 stroužky nasekaného česneku Česnek čerstvý 14 g
1 1 polévková lžíce majoránky Majoránka sušená
mleté chilli podle chuti Chilli paprička sušená
malé bochníčky chleba dle počtu strávníků Chléb pšeničný kváskový
(Varianta 1 - vepřové žaludky a vepřový vývar)
(Varianta 2 - kuřecí žaludky a kuřecí vývar) Žaludky kuřecí

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.