Džem z jeřabin

Marta Kuchařka: Marta

Zavařeniny 15 názorů

Suroviny

1 kg jeřabin (já měla černé)
60 dkg cukru
mletá skořice
trochu rumu
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté a okapané jeřabiny vložíme do pekáče, promícháme s cukrem, vložíme do předehřáté trouby (180-200°C) a pečeme asi hodinu, občas promícháme.

  2. Před koncem pečení džem lehce poprášíme skořicí.

  3. Horký džem plníme do sklenic a na chvíli obrátíme dnem vzhůru.

Poznámka

Do každé skleničky jsem ještě před uzavřením přidala lžičku rumu.

Džem je hustý, pikantní, výborný.

Zdroj: časopis Lidové recepty (trochu jsem ho upravila)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 88 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Džem z jeřabin

  • Ivana Ivana(neregistrovaná)

    ivča
    TAKY PRÁVĚ VAŘÍM

    Odpovědět

  • Žofie Žofie(neregistrovaný)

    Mám velký naroubovaný strom úrodu nemůžeme žádný rok ani spotřebovat.Máme rádi hrnkový koláč se žmolenkou,chutná jako pikantní borůvkový jen trochu osladit/posypu na plechu 1 vanilkovým cukrem/.Otrhám ,opláchnu a dám do mikroten.sáčku do mrazáku.

    Odpovědět

  • Mirka Mirka(neregistrovaná)

    Černé jeřabiny jsou výborné naložené jen se solí. Na sýrové jednohubky s křenem nebo s česnekem. Stačí pak jen propláchnout, aby nebyly od soli a zapíchnout do nich párátko. :-p

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    Zbyňár:
    No jo, no..., to je snad ironie, Aronie se slivovicí :-D
    Ale když vám to chutná...

    Odpovědět

  • Zbyňár Zbyňár(neregistrovaný)

    Strýco Jano: jasně že slivovici, dávám ji tam pokaždé a nemá to chybu!!! :-p

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Hotovo, mám 4 skleničky a je to:-p:yes:

    Odpovědět

  • Labuža Labuža(neregistrovaná)

    Boubelinda:

    monikaK:
    Jedlé mají lístky ez zoubků a jsou chutně nakyslé, nejedlé jsou zoubkaté a příšerně hořké, dobrou chuť..http:///www.toprecepty.cz/recept/7545-dzem-z-jerab...

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Já ho teda ještě pak rozmixovala, jinak to byla voda s kousky celých jeřabin, nerozvařily se...Ale jinak dobrý

    Odpovědět

  • matina matina(neregistrovaná)

    hura konečně vím ktere jsou jedlé koupili jsme domek a se sousedy se dohadujem ,že by si byv maitel nasázel strom jen tak .Tak se do nich pustím ted ještě kdy se trhaj poradte dík ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Strýco Jano Strýco Jano(neregistrovaný)

    A čo keď miesto rumu to dochutím dobrou slivovicou. Natrhal som černé jeřabiny den před mrazem 11.12.09. Zkúsim to podľa vášho receptu. Strýco Jano z HK

    Odpovědět

  • Mertula Mertula

    Černé jeřabiny mám ještě tolik, že nevím co s ní.:-ODělala jsem je i jako klasickou marmeládu s pektogelem. :-) Tento recept jsem taky zkusila a je super.:-D:yes:

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    cervene jerabiny to maji takto:
    jedle jsou ty, ktere maji listky do poloviny zoubkovane.
    plody maji "bubaka" ve tvaru krizku.

    Odpovědět

  • Marta Marta(autorka receptu)

    Mončo:-), asi tě zklamu:-(, fakt nevím, jednou mi to někdo vysvětloval, že jsou odlišné ty vroubky na listech, mám to ale popletený a nevím, ke kterým jaký list patří. Ale tuším, že to tu myslím před pár dny někdo vysvětloval. Zavařuji totiž jen černé (arónii) ze zahrádky:-)

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    Marti,jak se pozná,že jsou jeřabiny jedlé? Nebo jsou jedné ze všech stromů?Dík za odpověď.:yes:

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Jeřabiny jsem ještě nikdy nejedla, asi bych to měla zkusit, vypadá to báječně Marti.:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jeřabiny marmeláda z černé jeřabiny marmeláda z jeřabin černé jeřabiny džem jedlé jeřabiny jerabina jeřabiny recept černé jeřabiny marmeláda jeřabinový džem jeřabiny recepty černá jeřabina džem jeřabina jedlá džem z černé jeřabiny marmeláda z černých jeřabin jedlé jeřabiny recept černý jeřáb džem černá jeřabina marmeláda jedlá jeřabina jeřabiny jedlé černé jeřabiny

Zapomněl/a jsem heslo