Nutriční hodnoty (Jahodovo-jogurtové řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 793 kJ / 2 819 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 55,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
| Tuky | 83,01 g |
| – nasycené | 13,13 g |
| – nenasycené | 59,07 g |
| –– mononenasycené | 41,67 g |
| –– polynenasycené | 17,40 g |
| ––– omega 3 | 4,18 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 832 mg |
| Sodík | 681 mg |
| Sůl | 1,96 g |
| Sacharidy | 428,03 g |
| – cukry | 203,33 g |
| ––– laktóza | 25,67 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 120 g 120 g cukru krupice | Cukr bílý | 120 g |
| 1/2 1/2 vanilkového cukru | Cukr vanilkový | |
| 50 ml 50 ml oleje | Olej řepkový | 50 ml |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 500-600 g 500-600 g hustého bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 550 ml |
| 2 2 želatinové ztužovače zastudena (nebo 6-8 plátků želatiny) | Ztužovač želatinový | |
| 4 lžíce 4 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 48 g |
| moučkový cukr (dle chuti) | Cukr bílý | |
| 1/2 1/2 vanilkového cukru | Cukr vanilkový | |
| 500 g 500 g mražených jahod | Jahody mražené | 500 g |
| 2 sáčky 2 sáčky červeného dortového želé | Želatina cukrářská | |
| cukr (dle chuti) | Cukr bílý | |
| voda (dle potřeby) | Voda | |
| rybízová marmeláda (nebo jahodová) | Marmeláda z červeného rybízu |