Nutriční hodnoty (Polenta zapečená s rajčatovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 108 kJ / 2 416 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,46 g |
| Tuky | 36,58 g |
| – nasycené | 11,90 g |
| – nenasycené | 22,39 g |
| –– mononenasycené | 11,22 g |
| –– polynenasycené | 11,17 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 25,42 g |
| Cholesterol | 60 mg |
| Sodík | 1,06 g |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 454,70 g |
| – cukry | 56,51 g |
| ––– laktóza | 6,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kukuřičné krupice | Krupice kukuřičná hrubá | 500 g |
| 1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 5 5 rajčat | Rajče červené čerstvé | 300 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 1 lžička 1 lžička oregana | Oregano sušené | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička bazalky ( lepšia je čerstvá, ale môže byť aj sušená ) | Bazalka čerstvá | 5 g |
| 1 1 rajský protlak ( 140 g ) | Protlak rajčatový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř černý | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový | |
| 100 g 100 g tvrdého syra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |