Nutriční hodnoty (Babiččin domácí šormajzl)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 13 729 kJ / 3 281 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,51 g |
| Tuky | 210,42 g |
| – nasycené | 85,48 g |
| – nenasycené | 116,31 g |
| –– mononenasycené | 91,52 g |
| –– polynenasycené | 24,79 g |
| ––– omega 3 | 2,25 g |
| Vláknina | 97,73 g |
| Cholesterol | 181 mg |
| Sodík | 879 mg |
| Sůl | 1,97 g |
| Sacharidy | 218,81 g |
| – cukry | 17,16 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g červených fazolí | Fazole červená ledvina | 200 g |
| 200 g 200 g velkých krup | Kroupy ječné | 200 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 3 lžíce 3 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 45 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/4 1/4 menšího celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 200 g 200 g vepřových škvarků | Škvarky | 200 g |
| pažitka nebo jarní cibulka | Pažitka čerstvá |