Nutriční hodnoty (Dobrota Princezny Krasomily podle Zdeňka Trošky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 866 kJ / 4 031 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,24 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,61 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 39,63 g |
Tuky | 154,63 g |
– nasycené | 15,07 g |
– nenasycené | 128,42 g |
–– mononenasycené | 92,00 g |
–– polynenasycené | 36,42 g |
––– omega 3 | 10,34 g |
Vláknina | 13,83 g |
Cholesterol | 526 mg |
Sodík | 379 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 591,75 g |
– cukry | 275,33 g |
––– laktóza | 6,13 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 375 g |
1 hrnek 1 hrnek moučkového cukru | Cukr bílý | 250 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1-2 PL 1-2 PL brusinkového džemu ( ale nemusí být ) | Džem brusinkový | 22.5 g |
1 1 velký broskvový kompot (nebo 1 meruňkový kompot půlené ovoce) | Broskev zavařená | |
1 1 smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
1 1 puding vanilkový nebo 1 pudink kokos Oetker bez vaření | Puding v prášku | 40 g |
1 1 ztužovač šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
1 PL 1 PL mletých oříšků na posypaní | Lískový ořech | 15 g |
čokoláda na ozdobu | Čokoláda mléčná 30% |