Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dobrota Princezny Krasomily podle Zdeňka Trošky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 866 kJ /
4 031 kcal
Bílkoviny61,24 g
– z toho živočišné bílkoviny21,61 g
– z toho rostlinné bílkoviny39,63 g
Tuky154,63 g
– nasycené15,07 g
– nenasycené128,42 g
–– mononenasycené92,00 g
–– polynenasycené36,42 g
––– omega 310,34 g
Vláknina13,83 g
Cholesterol 526 mg
Sodík 379 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy591,75 g
– cukry275,33 g
––– laktóza6,13 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 375 g
1 hrnek 1 hrnek moučkového cukru Cukr bílý 250 g
1/2 hrnku 1/2 hrnku vlažného mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 125 ml
1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje Olej řepkový 125 ml
2 2 celá vejce Vejce slepičí 140 g
1 1 prášek do pečiva Kypřící prášek 12 g
1-2 PL 1-2 PL brusinkového džemu ( ale nemusí být ) Džem brusinkový 22.5 g
1 1 velký broskvový kompot (nebo 1 meruňkový kompot půlené ovoce) Broskev zavařená
1 1 smetana ke šlehání Smetana kravská sladká 30%
1 1 puding vanilkový nebo 1 pudink kokos Oetker bez vaření Puding v prášku 40 g
1 1 ztužovač šlehačky Ztužovač šlehačky
1 PL 1 PL mletých oříšků na posypaní Lískový ořech 15 g
čokoláda na ozdobu Čokoláda mléčná 30%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.